Blog

Wat voor soort camera koop je online?

Als je besluit om een fotocamera aan te kopen dan zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Er is een ruime keuze aan fotocamera’s zoals een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of een compact camera om uit te kiezen. Iedere camera heeft zijn voor- en nadelen. Ook zijn er binnen iedere categorie van camera’s verschillende modellen te vinden die geschikt zijn voor beginners, de zogenaamde instapmodellen of de modellen voor gevorderden, de high end camera’s. Het is geheel afhankelijk van je ervaring, persoonlijke wensen, verwachtingen en budget wat voor soort camera het beste bij je past.

Een compact camera kopen

Als je besluit om een compact camera te kopen dan is dit de juiste keuze als je eenvoudig en snel foto’s wilt kunnen maken. Compact camera’s hebben een vast objectief en er zijn vele modellen verkrijgbaar. Er zijn goedkope modellen en high end modellen verkrijgbaar die vooral geschikt zijn voor straatfotografie. De soorten compact camera’s waar je uit kan kiezen zijn onder andere een travelzoomcamera, een superzoomcamera, een bridge camera, een high end compact camera, een outdoorcamera en nog veel meer. Een outdoorcamera is ideaal als je graag een camera hebt die wel tegen een stootje kan. Onder deze categorie vallen onderwatercamera’s en action cams. Een travelzoomcamera is de meest verkochte compact camera en is geschikt voor iedere gelegenheid.

Een spiegelreflexcamera aanschaffen

Een spiegelreflexcamera is geschikt als je opzoek bent naar de ultieme creatieve vrijheid binnen je fotografie. Spiegelreflexcamera’s beschikken over verwisselbare lenzen waardoor je allerlei soorten foto’s kan schieten. Je kan de instellingen aanpassen naar je persoonlijke wensen en de beeldkwaliteit is erg goed. Met een goede body kan je jaren vooruit en je kan ondertussen rustig je collectie lenzen uitbreiden. Als je body op den duur toch aan vervanging toe is dan hoef je niet al je lenzen te vervangen. Hierdoor is het een veel gewilde soort camera onder professionals. Een DSLR camera beschikt over een robuuste body, grip en ze zijn erg stabiel.

Een systeemcamera bestellen

Een andere optie die je kan overwegen is het kopen van een systeemcamera. Dit is een hybride camera. Het beste van een compact camera en een spiegelreflexcamera wordt gecombineerd in een systeemcamera. Het gevolg is een fotocamera zonder spiegel die volledig digitaal werkt. De camera is compact en licht. Daarnaast beschikt de camera over verwisselbare lenzen. Je kan dus allerlei soorten foto’s schieten met deze soort camera. Met een systeemcamera kan je kwalitatieve foto’s maken met een lichte camera. De camera heeft een elektrische zoeker.

Laat een antwoord achter