Blog

Waarom kiezen voor een herenfiets

 

Als je een man bent die gepassioneerd is door fietsen, zou het beste model voor jou de herenfiets zijn. Waarom zou je dit kiezen als je een man bent? Welnu, in deze tijd hebben fietsmerken ingezien dat meer mensen belangstelling hebben voor de wielersport. Om het de gebruikers gemakkelijker te maken, hebben de fabrikanten besloten de fietsen te ontwerpen volgens de morfologie van de gebruikers. Daarom zijn er herenfietsen en damesfietsen op de markt.

Hoe herken je het verschil tussen een herenfiets en een damesfiets

Je hebt altijd fietsen gezien, maar je hebt je nooit afgevraagd welk model fiets voor vrouwen is en welk model voor mannen. Welnu, als je het niet weet, moet je weten dat er modellen zijn van herenfietsen en andere modellen voor vrouwen. De echte zorg is hoe je het mannenmodel van het vrouwenmodel kunt herkennen.  Het verschil tussen deze twee modellen is heel eenvoudig, het is voldoende om een goede waarnemer te zijn. Inderdaad, het lichaam van de vrouw is anders dan dat van de man.  Het eerste waar je naar moet kijken is het frame van de fiets. Vrouwen hebben over het algemeen een korter bovenlichaam dan mannen. Dit zou betekenen dat een damesfiets een kleiner frame zal hebben. Het tweede ding is het stuur, dat van de vrouwen zal smaller zijn dan dat van de mannen. Voor vrouwen ligt de gemiddelde maat tussen 38 en 40 cm, terwijl die voor mannen tussen 40 en 42 cm ligt. Met deze twee kenmerken zal je de herenfiets van de damesfiets kunnen onderscheiden.

Waarom een fiets kiezen op basis van het geslacht

Zoals je weet, hebben mannen en vrouwen twee verschillende lichaamstypes. Daarom zijn de fietsen van onze tijd ontworpen volgens de morfologie van de gebruikers. Zo zal een man die een lange afstand fietst op een vrouwenfiets rugpijn krijgen. Omdat het fietsframe van de vrouw kleiner is. Het zal veel druk uitoefenen op de rug en de nek, wat pijn zal veroorzaken. Als je een man bent, is het belangrijk dat je een herenfiets kiest voor een gemakkelijke rit.

Laat een antwoord achter