Blog

Waarom gaan steeds meer bedrijven over op shortlease?

In de wereld van vandaag wil iedereen flexibiliteit. Werkgevers wensen dat van hun werknemers, maar dit geldt ook zeker andersom. Sinds we in de coronatijd hebben geleerd dat thuiswerken de productiviteit niet beïnvloed vinden veel werknemers het prettig op zijn tijd een dagje thuis te werken. Op het gebied van autolease gaat het ook steeds vaker om flexibiliteit. In deze tijd zijn er veel economische onzekerheden en daarom willen bedrijven tegenwoordig vaak niet meer langdurig aan een leaseauto vast zitten. Daar hebben autoleasebedrijven wat op bedacht, namelijk shortlease zakelijk en dat is altijd goed om hier rekening mee te houden zodat je een goede keuze zult maken.

Wat is shortlease?

De naam zegt het eigenlijk al shortlease is een leasecontract met een korte looptijd. Hoe gaat het precies in zijn werk? Allereerst moet je zelf met wat informatie komen. Je moet bijvoorbeeld gaan nadenken over hoe lang je aan het contract vast wil zitten, welke type auto je wil en wat je maandelijks kan uitgeven aan het hebben van een auto. Als je dat allemaal weet kun je samen met het bedrijf kijken naar de mogelijkheden. Je kunt bij sommige bedrijven zelf bepalen welke services opgenomen worden in het contract. Denk hierbij aan apk, verzekeringen, belasting, maar ook winterbanden, pechhulp of zelfs vervangend vervoer. Je kunt al short leasen vanaf 3 maanden dus je hoeft niet bang te zijn dat je er jaren aan vastzit.

Waarom kiezen voor shortlease?

Er zijn een aantal redenen waarom bedrijven liever overgaan op shortlease. De hoofdreden is eigenlijk al genoemd, dat is het niet lang vast willen zitten aan een leasecontract. Maar daarnaast zijn er nog een aantal andere beweegredenen waarom bedrijven toch liever voor een shortlease contract gaan.

Seizoensgebonden

Sommige bedrijven hebben we maken met seizoensgebonden drukte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijven in de recreatiesector. Het is voor zo’n bedrijf zonde als auto’s in de wintermaanden stil staan terwijl er wel moet worden doorbetaald. In dit soort gevallen komt een shortlease contract dus ontzettend goed uit. Een andere redenen om voor een korte looptijd te kiezen is een plotselinge krimp. Zeker onder deze economische omstandigheden is het niet gek om te denken dat bedrijven moeten bezuinigen. Als je een leasecontract niet afmaakt kan het zijn dat je extra kosten moet betalen om het contract te ontbinden. Daar zit je niet op te wachten als je als bedrijf al in zwaar weer zit. Die korte looptijd voorkomt dat je in dit soort situatie terecht kan komen.

Laat een antwoord achter