Blog

Waardevolle tips voor brildragers!

Hoe vaak is er al niet aan jou gevraagd of je je ogen niet een keertje gaat laten laseren? Of waarom je niet liever lenzen draagt dan een bril? Voor wie een bril draagt zijn deze vragen bijna niet te vermijden. Natuurlijk ook helemaal niet erg maar soms hoort het dragen van een bril gewoon bij wie we zijn. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat het altijd even makkelijk is want het dragen van een bril brengt soms behoorlijke uitdagingen met zich mee. Wat dacht je van het kwijtraken van je bril of het beslaan tijdens een regenachtige herfstdag. Ben jij een brildrager en ben jij ook wel eens tegen deze uitdagingen aangelopen? Dan hebben we hier enkele tips die jou hopelijk in de toekomst hierbij kunnen helpen.

Schoonmaken

De meningen zijn nogal verdeeld als het gaat om het schoonmaken van de bril want wat is nou de beste manier? De ene vindt een droge doek het beste werken terwijl de andere liever de schoonmaakdoekjes van de opticien gebruikt. Om dit probleem voor eens en altijd de wereld uit te hebben geven wij je hier graag het verlossende antwoord op. Wanneer je bril stoffig is kun je het beste kiezen voor microvezeldoekjes zoals de welbekende van Swiffer bijvoorbeeld. Deze doekjes zijn gemaakt om stof aan te trekken en zullen dus ook met liefde alle stofdeeltjes van jouw bril verwijderen. Wanneer je bril onder de (vet)vlekken zit zal een microvezeldoekje alleen niet genoeg zijn. In dat geval kan je beter aan de slag met sop. Gewoon het afwasmiddel wat beneden bij het aanrecht staat is voldoende. Doe een druppel op een nat keukenpapiertje en haal de viezigheid weg. Je bril ziet er weer uit als nieuw.

Extra zachte koptelefoon

Deze tip geldt zoveel voor de bril van de heren als de bril voor de vrouwen. Wanneer je een koptelefoon draagt tijdens het luisteren naar muziek kan het best zijn dat de pootjes van je bril achter je oren drukken. Alles behalve een fijn gevoel. Een extra zachte koptelefoon kan je hierbij uitkomst bieden en kiest het liefst ook voor een model dat helemaal over het oor heen gaat. Op deze manier valt zowel jouw oor als het pootje van je bril mooi in de open ruimte van de koptelefoon.

Brillenkoord

Niet alleen kinderbrillen worden vaak verloren, ook volwassen overkomt dit met enige regelmaat. Je bril verliezen of kwijtraken is iets wat de beste overkomt en soms ook best lastig om te vermijden. Zeker als je pas bent begonnen met het dragen van je bril. Het is zo’n object waarvan je vergeet dat je hem op hebt of ergens neerlegt. Op een gegeven moment gaat het zo automatisch. Verlies jij met enige regelmaat nog wel eens je bril? Dan zal een brillenkoord jouw reddende engel zijn.

Laat een antwoord achter