Blog

Vergroen je voetafdruk op aarde met groene zakelijke energie

Een groot deel van de Nederlanders is regelmatig op reis. De één reist voor z’n plezier naar de andere kant van de wereld, terwijl de ander met zakelijke doeleinden naar Azië, Amerika of Australië moet. Wat de reden ook is – feit is dat je met dit soort vliegreizen het milieu aantast. Wil je je voetafdruk op aarde vergroenen om dergelijke reizen te compenseren? Dan kun je meer doen dan alleen de CO2-uitstoot van je vliegreis compenseren. Stap over op groene energie, ook wanneer je zakelijk veel op reis bent. In dit artikel lees je meer over groene zakelijke energie, dus ondernemers? Opgelet!

Overstappen op groene energie is goed voor het milieu

Steeds meer ondernemers zien de voordelen in van groene zakelijke energie. Dat is niet zo heel vreemd, aangezien duurzaamheid een belangrijk onderwerp is op de internationale agenda. Hoewel dit soort onderwerpen misschien altijd een beetje ver weg lijken te zijn, kun je zelf als ondernemer toch veel betekenen. Stap bijvoorbeeld over op groene zakelijke energie om op die manier duurzamer te ondernemen. Groene stroom is namelijk veel milieuvriendelijker dan grijze energie. Dat ligt vooral aan de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt – bij grijze energie komt er bijvoorbeeld veel CO2 vrij in het productieproces. Bij groene stroom is dit al een stuk minder. Daarnaast wordt er bij grijze stroom geput uit fossiele bronnen die op een dag op zullen zijn. Groene energie wordt daarentegen gehaald uit natuurlijke bronnen die onuitputtelijk zijn, zoals de zon of de wind. Kortom: groene zakelijke energie is beter voor je ecologisch verantwoorde voetafdruk op aarde.

Groene zakelijke energie is niet duur

Tot op enkele jaren geleden was groene stroom aanzienlijk duurder dan grijze energie voor je bedrijf. Wist je dat dat vandaag de dag allang niet meer zo is? Er is door de jaren heen steeds meer vraag gekomen naar groene energie voor zowel particulier als zakelijk verbruik. Op basis daarvan zijn er beetje bij beetje meer aanbieders van duurzame energie bijgekomen. Zoals je misschien wel weet, betekent meer aanbod een daling van de prijzen. Dat mag dus niet meer een excuus zijn om niet over te stappen op een betere vorm van zakelijke energie. Daarnaast kun je zelf met gemak op zoek gaan naar de meest aantrekkelijke deal. Dit doe je door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Gebruik hiervoor een zakelijke energievergelijker, die op basis van jouw verbruik op zoek gaat naar een passend energiecontract. Het maakt hierbij niet uit of je een contract zoekt voor zakelijke energie zzp of voor grootzakelijke energie – er is voor ieder bedrijf een groen energiecontract te krijgen.

Begin met zelf opwekken van groene stroom

Tot slot is het goed om te weten dat je je eigen groene energie op kunt wekken. Hoe handig is dat? Met grijze stroom kan dat absoluut niet. Het enige wat je nodig hebt, zijn zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand. Per onderneming en verbruik verschilt het hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Uiteraard is het aanschaffen van dit soort energiebesparende middelen niet goedkoop, maar voordat je het weet heb je die investering eruit. Omdat je gebruik maakt van gratis energie opgewekt door gratis zonnestralen betaal je geen geld meer voor je verbruikte energie. In verhouding kun je dus na enkele jaren profiteren van gratis energie die ook nog eens duurzaam verantwoord is. Hiermee ben je direct niet meer afhankelijk van wat er allemaal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de prijzen daar omhoog? Dan merk je daar niets van met je eigen opgewekte duurzame stroom. Wanneer het aanschaffen van zonnepanelen voor nu nog niet haalbaar is, is een overstap op groene stroom natuurlijk al een goed begin. Kijk hoe je duurzaamheid binnen je onderneming toe kunt passen om zo uiteindelijk nog heel lang te mogen genieten van internationale reizen op een wereldbol die intact is.

 

Laat een antwoord achter