Blog

Vakantie in eigen land

Het boeken van de vakanties is weer in volle gang. Ook dit jaar zullen de vakanties zich naar verwachting weer voornamelijk in eigen land afspelen. Veel vakantieparken, campings en hotels zijn voor de zomervakantieperiode zelfs al nagenoeg volgeboekt. Maar ook rondom de zomervakantie is de vraag naar vakantie accommodaties in eigen land groot. Nederland heeft ook veel te bieden op allerlei gebied. Mooie natuurgebieden, prachtige stranden en duingebieden of steden die zeker een bezoek waard zijn. Iedere provincie heeft wel iets moois te bieden en is zeker het overwegen van een bezoek waard. Het voordeel van een vakantie in eigen land is ook dat je niet urenlang in de auto hoeft te zitten naar een verre bestemming. En ook het gedoe wat een vliegvakantie altijd met zich meebrengt is niet aan de orde. Binnen afzienbare tijd ben je op je bestemming in eigen land en kan de vakantiepret meteen beginnen.

De Friese Elfsteden

Friesland is een provincie die nog steeds aan populariteit wint. Friesland is een provincie war je kunt wandelen, fietsen, varen en eens in de zoveel jaren natuurlijk schaatsen. Waar ter wereld zijn de steden kleiner dan dorpen? In Friesland natuurlijk. Deze steden danken de titel niet aan het formaat, maar aan hun historische betekenis. De 11 steden die bekend zijn geworden door de Elfstedentocht zijn bij veel mensen meer dan bekend. De Elfstedentocht. Misschien wel het meest beroemde evenement van Friesland. In 1997 werd hij voor de laatste keer geschaatst, maar de tocht der tochten komt nog ieder jaar voorbij. In de vorm van een fiets Elfstedentocht, Elfsteden wandeltocht, sup 11-city tour en een zwem Elfstedentocht. Ieder jaar is het vanaf December hopen op strenge vorst zodat de tocht der tochten na 24 jaar weer eens georganiseerd kan gaan worden.

Wat heeft Friesland nog meer te bieden?

Friesland staat ook bekend om het vele water dat de provincie rijk is. Veel meren waar je kunt zeilen of andere watersport kunt beoefenen. De jaarlijkse Sneek week is ook een druk bezocht watersport evenement. Om alles van de provincie te kunnen zien en bezoeken is het zeker een aanrader om vakantiepark friesland te zoeken op internet. Je zal dan vele mogelijkheden te zien krijgen om een paar dagen of langer van de provincie te kunnen genieten. Vanuit je vakantieaccommodatie kan je dan de vele mooie gebieden en steden die Friesland zo mooi maken bezoeken. Je zal zien dat je eigenlijk tijd tekort komt.

Laat een antwoord achter