Blog

Simpele tips om je tuin te verfraaien!

Aankomende week gaat de temperatuur weer flink omhoog en dat betekent dat je de tuin wel alvast een beetje zomerklaar kunt gaan maken. Misschien ziet je tuin er nog niet zo fraai uit door het onkruid van afgelopen herfst of de aanslag op je tuinmeubelen die er afgelopen winter op is gekomen. En als je dan toch bezig bent kan je net zo goed ook een leuk bloemetje en planten neerzetten. Dus kan jij wel wat simpele tips gebruiken om je tuin te verfraaien? Lees dan vooral snel verder.

Gras of tegels

Een simpele manier om je tuin te verfraaien is door te kiezen voor een strook gras of een strook met tegels. Vooral als je een kleine tuin hebt laat je, je tuin hierdoor een stuk ruimer ogen. Zowel de grasmat als de tegels hebben zo hun eigen voordelen. Een grasmat geeft je tuin wat kleur en leven. Vooral als je kinderen of dieren hebt is het fijn dat ze hier lekker op kunnen spelen. Tegels daarentegen hebben een stuk minder onderhoud nodig, mits ze goed worden gelegd natuurlijk. Wanneer je bijvoorbeeld geen worteldoek onder je tegels gebruikt is de kans groot dat het onkruid er tussendoor gaat groeien. wanneer dat gebeurt moet je er rekening mee houden dat je zo nu en dan onkruid aan het wieden bent.

Nieuwe tuinmeubelen

Heb je al tuinmeubelen maar staan ze stiekem al behoorlijk lang in je tuin? Overweeg dan eens om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Nieuwe tuinmeubelen, zoals een tuinbankje of loungeset, oogt meteen al heel anders. Een stuk frisser en moderner. Wanneer je nieuwe tuinmeubelen gaat kopen, let dan ook meteen op het materiaal dat je koopt. Zo heeft een houten tuintafel bijvoorbeeld een stuk meer verzorging nodig dan een kunststof tuinstoel.

Aankleding

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt bij het opknappen van je tuin maar ook een tuin kan je aankleden. Tegenwoordig zijn er een tal van accessoires die speciaal voor je tuin zijn ontwikkeld. Zo kan je heuse buitenposter kopen of een mooi tuinkleed voor bij je nieuwe tuinmeubelen. Dit tuinkleed kan je gewoon het hele jaar door buiten laten liggen doordat het van materiaal gemaakt is dat weersbestendig is. Vergeet daarnaast natuurlijk ook niet een aantal mooie bloemen en planten. Hiermee breng je kleur en gezelligheid te tuin in. Mixen en matchen in de tuin is toegestaan. Sterker nog, graag zelfs! Je tuin kan het hebben.

Laat een antwoord achter