Blog

Robinhood, dé trading app uit de Verenigde Staten

Robinhood is een Amerikaanse trading app opgericht in 2015 door Baiju Bhatt en Vladimir Tenev. Het is een handels applicatie die talloze opties voor beleggen bevat. Je kan met de app beleggen in verschillende producten zoals, uiteraard aandelen, maar ook cryptocurrency en goud. Het maakt van Robinhood een erg populair handelsplatform in de Verenigde Staten. Overigens zijn 80% van de consumenten van Robinhood millennials en is de gemiddelde leeftijd 26. Daarnaast heeft het bedrijf inmiddels 18 miljoen actieve gebruikers.

Is de Robinhood app beschikbaar buiten Amerika?

Ondanks dat Robinhood erg populair is in de States maken ze vooralsnog niet de stap buiten de grenzen. Dat betekent dus dat de applicatie alleen beschikbaar is voor Amerikaanse beleggers. Wel kunnen wij als Nederlanders sinds 29 juli 2021 het Robinhood aandeel van het bedrijf zelf kopen. De inkomsten van Robinhood generen ze uit 3 bronnen. Ten eerste vragen ze rente aan hun bestaande klanten. Ten tweede verkopen ze waardevolle informatie aan grote handelaren. En ten derde gebruiken ze marge leningen.

Robinhood in het nieuws

Als je de aandelenmarkt een beetje op de voet volgt merk je dat je Robinhood de laatste tijd vaak voorbij ziet komen in het nieuws. De reden is heel simpel, het aandeel is net op de markt en is nieuw. Er heerst een redelijke terughoudendheid en sloot de eerste dag af met min 8,4%. Alhoewel investeerders een beetje sceptisch over Robinhood zijn, merkt Jim Cramer van CNBC op dat het verstandig is om op dit moment aandelen van Robinhood te kopen. Zijn mening is dat het bedrijf de komende tijd alleen maar gaat groeien en krachtiger wordt.

Stijging van het Robinhood aandeel

Het Robinhood aandeel blijkt erg volatiel te zijn. Dat betekent dat er veel prijsschommelingen zijn. Het aandeel steeg op 5 augustus 2021 zelfs met 82%, waardoor het handelen stop werd gezet. Veel handelaren zien dit aandeel als risicovol, andere handelaren hebben vertrouwen in Robinhood en koopt het aandeel massaal in. Dat gezegd hebbende denken de "ervaren" beleggers dat Robinhood aandelen gaan stijgen.

Hoe ziet de toekomst van Robinhood eruit?

Omdat het Robinhood aandeel pas net op de markt is, is het lastig in te schatten wat de koers de komende tijd gaat doen. Dit blijft altijd een spannend gegeven. De verwachting is dat het bedrijf gaat groeien, maar dat zijn uiteindelijk ook maar speculaties. Advies is om alle nieuwsfeiten en ontwikkelingen over Robinhood goed te volgen en daarop beslissen om aandelen in te kopen of juist niet. Bij online broker eToro kan je investeren in deze aandelen.

Laat een antwoord achter