Blog

Een nieuwe vloer kopen, waar let je op!

Een vloer kopen gaat veel mensen niet in de koude kleren zitten. Het is tenslotte een aankoop waar behoorlijk wat bij komt kijken. Het is zeker niet goedkoop en een nieuwe vloer is zeker ook niet iets wat je iedere week of maand opnieuw koopt. Een vloer koop je met zich of lange termijn. Een laminaatvloer kan zo 10 tot 15 jaar blijven liggen en een eiken houten vloer zelfs wel 50 jaar. Een lange termijn investering dus en daar komt best wel wat keuzestress bij kijken. Zeker omdat het aanbod zo groot is tegenwoordig. Daarom kan jij vast wel enkele waardevolle tips gebruiken wanneer je gaat kijken voor een nieuwe vloer!

De ruimte

Iedere woning is opgedeeld in verschillende ruimtes. Zo is de keuken een ruimte maar ook de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer en zelfs de hal of een kelder, als die aanwezig is in het huis. Iedere ruimte wordt weer gebruikt voor zijn eigen doeleinden en dat betekent ook dat niet iedere vloer bij iedere ruimte past. Niet qua gebruik maar ook niet qua stijl. Daarnaast lopen sommige ruimtes ook nog eens in elkaar over. Denk maar eens aan de keuken en de eetkamer en/of woonkamer. Dan kan je, je ook nog eens afvragen of je daarvoor één vloer gaat gebruiken of de ruimtes uiteindelijk toch opsplitst via de vloer. Daarom is het goed om eerst voor jezelf te bedenken voor welke ruimte de vloer is en hoe de vloer gebruikt gaat worden.

Het gebruik

Hoe de vloer gebruikt gaat worden heeft namelijk ook invloed op je keuze. Wanneer je een rustig huishouden hebt dan zal de vloer minder worden belast. Wanneer je een drukker huishoudens hebt zoals wanneer er bijvoorbeeld kinderen of huisdieren in het gezin zijn, dan zal de vloer al een stuk meer worden belast. Daarnaast wil je ook graag dat de vloer tegen een stootje kan als de kinderen hun eten op de grond laten vallen of de hond een ongelukje in huis heeft. Je moet er toch niet aan denken dat je die natheid een vlek achterlaat op je nieuw gelegde parketvloer. Het gebruik van je vloer weegt daarom net zoveel mee.

Onderhouden

Ook een goed punt om in overweging te nemen is het onderhoud van de vloer. Sommige vloeren hebben meer onderhoud nodig dan de ander. Denk bijvoorbeeld maar eens aan tapijt. Stof en viezigheid zal zich hier goed in kunnen nestelen. Een eikenhout vloer heeft minder last van viezigheid maar zal je wel jaar moeten behandelen om hem netjes te houden. En zo hebben ook laminaat vloeren en pvc vloeren hun eigen onderhoudsbehoeften. Daarom is het goed om te kijken naar wat je wilt en wat je kunt wat betreft het onderhouden van de vloer.

Laat een antwoord achter