Blog

Motoraanschaf: Zo werkt het

Of je nu op zoekt bent naar een nieuwe motor, nadat de motor die je al jaren had het eindelijk heeft begeven, of net je motorrijbewijs hebt gehaald en niet kan wachten om de weg op te gaan; een motor aanschaffen is een hele klus. Je moet iets hebben waar je fijn op rijdt, iets wat veilig is en er mooi uit ziet, maar je moet ook je motor verzekeren met een motorverzekering. Hoe zet je dit alles op een rijtje?

De prep

Net zoals met een huisdier is het bij het aanschaffen van een motor slim om eerst jezelf en je huis klaar te maken voor het arriveren van je nieuwe voertuig. Kijk naar je budget: heb je genoeg gespaard om deze aankoop te maken? En heb je ook gekeken naar de maandelijkse vasten lasten die erbij komen als je eenmaal een motor hebt? Een motor, zoals veel voertuigen, is namelijk geen eenmalige investering. Dingen als je motorverzekering en je wegenbelasting komen er maandelijks bij. Zorg er dus voor dat jij en je budget daar ook op zijn voorbereid, en maak een kostenplaatje wat voor jou zowel nu als over een jaar gunstig is. Ook is het belangrijk om een droge, niet al te koude plek te hebben om je motor op te slaan. Teveel water of kou doet dingen met een motor, net als met een auto, en je wilt misschien ook wel zelf sleutelen aan je motor. Een garage of werkplaats ingericht op je voertuig dient hier perfect voor.

De insurance

Het afsluiten van een motorverzekering gaat ook niet zomaar. Het belangrijkste wat je je ook hierbij kan bedenken is wat jij precies wilt, en waar je de middelen voor hebt. Maak een apart kostenplaatje voor je verzekering, en bedenk je waar je precies voor verzekerd moet en wilt zijn. Ga je lange tochten maken met je motorclub, of alleen? Gebruik je de motor alleen voor plezierritjes zo af en toe, of ga je er elke dag mee naar je werk? Wat voor motor wil je; is het model wat je in gedachte hebt meer afgesteld op snelheid en behendigheid, op duurzaamheid of stabiliteit? Dit zijn allemaal dingen die je in je achterhoofd kan houden bij het uitzoeken van een motorverzekering.

Het aanschaffen van een nieuwe motor is vooral ook een spannend en leuk proces. Er komen veel dingen bij kijken, maar als alle financiële zaken dan eindelijk achter de rug zijn, resteren er nog maar twee dingen; jij en je nieuwe motor. Rij ze!

Laat een antwoord achter