Blog

Last van een winterdip? Tijd om te overwinteren in Spanje

Het is weer zover; de herfst en de winter staan voor de deur. Die mooie herfstkleuren en de belofte op sneeuw later in het jaar zijn misschien even leuk, maar in Nederland betekenen deze seizoenen vooral veel nattigheid en kou. Tel daarbij op dat het steeds korter licht blijft, en het is voor velen van ons bikkelen om de winter vrolijk door te komen. Dus waarom zoeken we niet een wat zonniger oord op? Vele Nederlands gaan elk jaar overwinteren Spanje. Hieronder lees je precies waarom.

Winter aan de middellandse zee

Het is in Spanje tijdens de winter lang niet zo koud en kil als bij ons, zeker niet als je naar het zuiden van het land trekt. De gemiddelde temperatuur ligt in december in Spanje namelijk tussen de 7 en 16 graden. Zie je het al voor je – terwijl familie en vrienden ’s ochtends bibberend op de bus staan te wachten, klap jij je laptop open op het balkon van je appartement aan zee in Benidorm of Costa Blanca. Je hoeft namelijk echt niet met pensioen te zijn om een paar maanden naar Spanje te verhuizen. Tegenwoordig is flexibel en remote werken steeds normaler aan het worden, dus overleg eens met je baas of jouw baan ook op afstand gedaan kan worden.

De regels voor overwinteren in een ander land

Natuurlijk zijn er wel wat regels aan verbonden wanneer je maandenlang van huis weg wil zijn. Zo mag je in Spanje bijvoorbeeld maximaal 6 maanden aaneengesloten verblijven. Als je langer blijft, wordt je volgens de wet gezien als resident van het land. Volgens de Nederlandse wet mag je maximaal 8 maanden per kalenderjaar in het buitenland verblijven. Houdt hier dus rekening mee als je van plan bent lang weg te blijven.

Er tussenuit in eigen land

Natuurlijk hoef je helemaal niet maandenlang ver weg te gaan om er even tussenuit te kunnen. Een verblijf op luxe vakantieparken in Nederland kan ook al wonderen doen voor een winterdip, en blijft sowieso het hele jaar door leuk. Nederland kent talloze mooie vakantieparken, die vaak middenin de natuur liggen. Ga voor een weekje uitwaaien aan het strand of kies een park dat midden in de bossen ligt om langs mooie herfstkleuren te wandelen. Het fijne van een vakantiepark is dat je vaak een heel huis tot je beschikking hebt, met eigen keuken en lekker veel privacy. Ideaal om even goed tot rust te kunnen komen tijdens die sombere winter, en je hoeft er dus niet eens het land voor uit!

Laat een antwoord achter