Blog

Je hond een leuk leven laten leiden

We kennen het allemaal wel, je zit rustig televisie te kijken en dan komt er plotseling een reclame van een dierenasiel. De kraaloogjes van een puppy kijken je aan en vragen je om een adoptie. Iemand heeft dit hondje bij het asiel gebracht of misschien zelfs wel langs de kant van de weg gezet, allemaal scenario’s die niemand zo’n lief beestje gunt. Je zat eigenlijk al een tijdje te twijfelen om een hondje te nemen en na deze reclame ben je helemaal verkocht. Je gaat zo snel als je kan naar het asiel en kiest de allerliefste uit. Maar is jouw huis hier wel op voorbereidt? En nog belangrijker, ben jij hier wel op voorbereidt? Want het aanschaffen van een hondje wordt nog steeds door velen van ons flink onderschat.

Voorbereidingen

Voor dat je het hondje mee naar huis kan nemen zijn er al heel wat voorbereidingen aan vooraf gegaan natuurlijk. Het verschilt wel een hele hoop of je een puppy neemt of dat je al een ouder hondje meeneemt uit het asiel. Bij een wat ouder hondje zal je minder aanpassingen hoeven te doen dan bij een puppy. Maar in beide gevallen zal je een goede Bench, een hondenmand, eten, een hondenriem en Hondenspeelgoed moeten aanschaffen. Allemaal dingen waar je van tevoren rekening mee moet houden als je een hondje uit het asiel meeneemt. Ook zal je moeten accepteren dat het hondje misschien bepaalde trauma’s heeft meegemaakt waardoor hij of zij zich misschien niet gelijk helemaal op zijn of haar gemak zal voelen. Geef je hondje de tijd om zich aan te passen aan de omgeving en aan jou!

Soorten speelgoed

Neem je een grote hond? Dan zal je hond waarschijnlijk niet tevreden zijn met een kleine tennisbal. Pas je hondenspeelgoed daarom ook aan op het type hond dat je hebt. Heb je een hond die heel veel wil rennen en erg actief is? Dan is een bal met een gooistok erg handig. Zo kan je hond tientallen meters afleggen en de bal weer netjes bij jou terugbrengen. Tegenwoordig heb je ook allerlei speelgoed met piepjes erin wat jouw hond heel erg leuk kan vinden. Om je hond te trainen bestaan er ook bepaalde snoepjes spelletjes. Je hond moet dan bijvoorbeeld een soort luikje openschuiven of een klein puzzeltje maken om bij het beloningssnoepje te kunnen komen. Zo zie je maar dat er verschillende manieren zijn om het jouw hondje zo leuk mogelijk te maken.

Laat een antwoord achter