Blog

Huwelijksreis in Nederland? Doen!

Het plannen van je huwelijk is in deze Coronatijd niet makkelijk. Hoeveel gasten mag je wel of niet uitnodigen? Op welke locatie kun je misschien bij elkaar komen? Kan ik een trouwpak nog ergens passen of koop ik hem online? En last but not least, waar ga ik naartoe op mijn huwelijksreis? Vragen die onder normale omstandigheden al moeilijk zijn, maar die nu helemaal veel tijd kosten. Natuurlijk gaat dit blog over je huwelijksreis. Je huwelijksreis in Nederland. Ja, ik hoor je diep zuchten, maar geloof mij maar dat je ook in Nederland samen prachtige, romantische plekken kunt bezoeken. Dus hier wat tips voor als je straks je trouwpak uitdoet en je vrije tijds kleding aan.

Van Limburg naar Groningen

Dit blog gaat niet over de verkiezing van de mooiste provincie van het land, maar als je naar een mooie plek wilt waar je je ook nog eens in het buitenland waant, dan moet je naar het prachtige, heuvelachtige Zuid-Limburg. Hier vind je romantische B&B’s tegen glooiende heuvels aan. De beekjes Gulp en Geul geven het landschap extra sfeer en op zo’n beetje elk mooi plekje vindt je een goed restaurant. Je kunt er uren wandelen of gewoon samen zwijgend op een bankje zitten, genietend van het uitzicht. Heb je liever een vlakkere omgeving en geniet je van ruimte, dan moet je de andere kant op, richting Groningen. Daar vindt je nog rust en ruimte en vooral veel groen. De stad Groningen is erg gezellig, maar er zijn ook talrijke leuke dorpjes te bezoeken.

Dwars door Nederland

Natuurlijk kun je ook naar de wat meer bekendere toeristische provincies te beginnen met Gelderland, waar de bossen van de Veluwe zorgen voor uren fietsplezier. Maar ook de Achterhoek met zijn afwisseling aan landschappen is prachtig. En wat dacht je van Drenthe? Thuis van nationale parken als het Dwingelderveld en het Drents Friese Wold. Om het over de romantische brinkdorpen maar niet te hebben. Kun je niet kiezen? Ga dan naar Texel. Ze zeggen wel dat dit Waddeneiland Nederland in het klein is. Je hebt er alles: de Noordzee, de Waddenzee, bossen, duinen, weilanden en een paar hele leuke dorpen. En o ja, heel veel lekker eten, vooral verse vis, maar ook veel lokale lekkernijen. Je wilt er niet meer weg. Dus je huwelijksreis in Nederland? Ja, dat is ook echt genieten. Dus twijfel je nog of weet je het even niet? Probeer het eens!

Laat een antwoord achter