Blog

Hoe weet ik welk zakelijk energiecontract ik nodig heb?

Ben je net begonnen met ondernemen en ben je van plan om een bedrijfspand of werkplek te huren? In dat geval moet je een zakelijk energiecontract fixen om gebruik te kunnen maken van stroom. De ene ondernemer heeft een kleinzakelijk energiecontract nodig, terwijl de ander juist grootzakelijke energie moet hebben. Hoe weet je precies welk energiecontract bij je bedrijf past en hoe scoor je een voordelig energiecontract? In dit artikel lees je er alles over.

Kleinzakelijke energie vs. grootzakelijke energie

Voordat je op zoek gaat naar een passend zakelijk energiecontract moet je weten wat voor soort zakelijke energie je nodig hebt. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen kleinzakelijk en grootzakelijk energieverbruik. De meeste zzp'ers en mkb'ers maken gebruik van kleinzakelijke energie; ondernemers met grote panden zoals magazijnen en fabrieken hebben grootzakelijke stroom nodig. Je kunt dit ook checken bij de aansluitingen van het pand. De totale capaciteit van alle elektrische aansluitingen is bij kleinzakelijke energie namelijk kleiner dan 3 x 80 Ampère. De capaciteit van de gasaansluiting is kleiner dan 40m3 per uur. Kleinzakelijke verbruikers betalen daarbij altijd een voorschot en ontvangen één factuur per maand. Bij grootzakelijke energie is de totale capaciteit van alle elektrische aansluitingen juist groter dan 3 x 80 Ampère en de capaciteit van de gasaansluiting groter dan 40m3 per uur. Grootzakelijke energieverbruikers betalen altijd alleen voor de zakelijke energie die ze gebruikt hebben en ontvangen altijd twee facturen per maand: één van de netbeheerder en één van de energieleverancier.

Kijk ook naar keuze voor groene of grijze stroom

Weet je eenmaal wat voor soort verbruiker je bent dan is het tijd om naar het soort stroom te kijken. Waar de meeste mensen eerder standaard kozen voor grijze energie is het in de huidige samenleving juist heel gewoon geworden om te gaan voor groene stroom. Groene energie kent namelijk ontzettend veel voordelen ten opzichte van grijze stroom. Zo is groene energie veel beter voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt met name aan de manier waarop beide soorten stroom worden opgewekt. Bij de productie van grijze energie komt veel CO2 vrij; een schadelijk gas dat ervoor zorgt dat de aarde opwarmt. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor groene energie om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Wat ook goed is om te weten, is dat je groene stroom zelf op kunt wekken en grijze energie niet. Dat kan met behulp van zonnepanelen, waarmee je uiteindelijk profiteert van gratis energie. Kijk dus goed welke vorm energie het beste bij jou en je bedrijf past om zo een goede keuze te maken.

Geld besparen op je zakelijke energie

Tot slot wil je waarschijnlijk wel weten hoe je de goedkoopste energiedeal kunt scoren zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. Simpel: door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Dat doe je met een zakelijke vergelijker zoals je die bijvoorbeeld op energie-zakelijk.nl vindt. Een zakelijke energievergelijker is een tool die met behulp van jouw gegevens en wensen op zoek gaat naar de beste match. Hierbij krijg je altijd een overzicht te zien met meerdere aanbiedingen op het gebied van zakelijke energie. Zo weet je heel snel waar je het meest voordelig uit bent en wat je waar krijgt voor je geld. Extra tip: lees altijd de kleine lettertjes en de overige voorwaarden zodat je nooit voor financiële verrassingen komt te staan. Om iedere keer weer het meest voordelige tarief te betalen, is het daarnaast aan te raden om altijd over te stappen op het moment dat je einddatum in zicht komt. Een zakelijke energievergelijker is onafhankelijk en kun je onbeperkt gebruiken.

Laat een antwoord achter