Blog

Lekker op de heren fiets naar je werk

Heb je de mazzel dat je een baan hebt die op maar een paar minuten fietsen van je huis is? Dan pak je natuurlijk de heren fiets. Je kunt, als je dat zou willen, de auto pakken, maar waarom zou je? Op een heren fiets krijg je voldoende beweging en kun je alle dagelijkse beslommeringen even van je af laten glijden. Daarbij is fietsen ook nog eens erg gezond. Je beweegt je ledematen en je hart en longen moeten extra aan het werk. Fiets je iedere dag hetzelfde stuk? Dan zul je merken dat het steeds gemakkelijker gaat. Natuurlijk kun je gaan voor een elektrische heren fiets, maar als je goed oefent en je conditie op peil houdt, kun je die paar minuten best op een gewone fiets afleggen.

Kies een heren fiets of een dames fiets

De meeste mannen zullen toch kiezen voor een heren fiets. En dat is niet zo vreemd. Het is namelijk een traditie. Als man kies je een fiets met een stang. Als vrouw kies je een fiets met een lagere instap. Dit heeft alles te maken met de kleding van vroeger. Dames droegen in die tijd vooral rokken en jurken en om dan op een fiets met een stang te stappen is bijna niet te doen. Voor mannen werd de fiets met en voor vrouwen de fiets zonder stang gemaakt.

Heb je moeite je been over het zadel te tillen?

Wanneer mannen moeite krijgen om hun been over het zadel te tillen zullen ze er vaak voor kiezen om dan maar niet meer te fietsen. Maar dat is natuurlijk de grootste onzin die er bestaat. Er zijn tegenwoordig herenfietsen met een lagere instap. Je moet er misschien even naar zoeken, maar ze bestaan wel. Kies anders voor een moederfiets. Deze fietsen hebben een rechte zit en een zeer lage instap. Zo kun je, ook wanneer je heupproblemen ontwikkelt, als nog lekker fietsen.

Maak een fietstochtje voor je plezier

Je zult merken dat je steeds meer plezier gaat beleven aan het fietsen als je dat regelmatig doet. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de heren fiets niet alleen te gebruiken voor het woon-werkverkeer, maar ook om er fijne fietstochten mee te maken. Je zult versteld staan over wat er allemaal te zien is in je eigen omgeving. Ken je daar inmiddels alle fietspaden en ben je toe aan wat anders? Zet dan de fiets op de fietsendrager en ga met de auto een nieuwe regio ontdekken.

Laat een antwoord achter