Blog

Financieringsmogelijkheden voor een auto

De meeste Nederlanders beschikken over een auto en dat is zeker niet vreemd. We hebben namelijk dagelijks een auto nodig om naar werk te kunnen gaan, maar ook voor het doen van boodschappen en het naar school brengen van kinderen het belangrijk dat we een auto tot onze beschikking hebben. Als jouw auto ermee is opgehouden dan is dat natuurlijk zeer vervelend en is het enorm belangrijk dat er zo snel mogelijk een nieuwe auto voor in de plaats komt. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend, aangezien een auto enkele duizenden euro’s kan kosten en soms nog meer. Wanneer dit voor jou aan de orde is dan is het handig om te kijken naar verschillende financieringsmogelijkheden waar je uit kunt kiezen. 

 

Een lening aanvragen 

Op het moment dat je een nieuwe auto wilt aanschaffen is het erg vervelend als je geen nieuwe auto kan betalen. Gelukkig kan je voor het aanschaffen van een nieuwe auto een lening aanvragen, maar hier komen helaas wel extra kosten bij kijken. Het is dan ook niet altijd de beste keuze, aangezien je op de lange termijn meer geld zult kwijt zijn. Een auto financieren bij Findio is vaak wel erg voordelig. Als je een lening aanvraagt voor het aanschaffen van de auto dan wordt de auto pas eigendom als je de volledige lening hebt terugbetaald. Daarnaast zijn de gevraagde rentes niet heel laag en speelt inflatie ook een enorme rol. De kans is dus groot dat je na enkele jaren duizenden euro’s meer hebt betaald dan de aanschafprijs van de auto. Toch is het lenen wel verstandig als jij daadwerkelijk een auto nodig hebt om naar werk te kunnen gaan. Je kan in dat geval het beste de auto financieren bij Findio of een leningen oversluiten als je momenteel ergens anders een autolening hebt lopen. .

 

Een auto leasen kan erg voordelig zijn

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een auto te leasen bij een leasemaatschappij. Dit is wellicht de beste keuze die je kan maken, aangezien je voor relatief weinig geld een mooie auto kunt rijden. Als de auto kapot gaat of gerepareerd moet worden dan krijg je gewoon een nieuwe auto van de leasemaatschappij. Deze garanties heb je dus niet als je een lening voor een nieuwe auto zou aanvragen. Denk daarom altijd goed na over het leasen van een auto en het aanvragen van een lening voor een auto. 

 

Laat een antwoord achter