Blog

Een stedentrip naar Marrakech

Als je zin hebt in een korte, levendige vakantie, kan je een stedentrip overwegen. Stedentrips hoeven niet lang te zijn, maar in de korte tijd dat je in een stad bent, kan je ontzettend veel zien en doen. Wil je bijvoorbeeld wel een eindje weg van huis, maar ook weer niet de hele aardbol over reizen, dan kan je kijken naar iets net buiten Europa. Stedentrip Marrakech bijvoorbeeld. Marrakech ligt aan de voet van de Hoge Atlas en is sfeervol, kleurrijk en levendig. Dit zijn een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. 

De medina

Medina is een woord dat wordt gebruikt voor de het oudste gedeelte van Noord-Afrikaanse steden. Het betekent eigenlijk gewoon “stad” in het Arabisch. Over het algemeen zijn hier de oudste gebouwen van de stad te vinden. De medina van Marrakech is een doolhof van kleine, smalle straatjes vol winkeltjes, kraampjes en terrasjes. Er rijden geen auto’s, dus de lucht hangt vol met heerlijke geuren van kruiden en eten dat bereid wordt. Wat betreft die winkels: afdingen hoort bij de cultuur, maar doe het wel met wederzijds respect! 

Jardin Majorelle

Dit is een deel van het erfgoed van Frankrijk, uit de tijd toen Marokko een Frans protectoraat was. Een Franse kunstenaar ontwierp deze botanische tuin. In de tuin vind je planten van alle vijf de continenten en een atelier, waar een museum in zit met islamitische kunst. Ook de Berberse cultuur wordt hier gerepresenteerd. De tuin wordt gekenmerkt door de kobaltblauwe kleur, die terug te zien is in de decoratieve elementen en het atelier. Deze tuin is een oase van rust in het drukke Marrakech. 

Bahia Palace

Aan het einde van de 19e eeuw werd dit paleis gebouwd, met als doel de islamitische en Marokkaanse stijl in één gebouw te vangen. Het paleis heeft vele vertrekken, met prachtige betegeling, plafonds en houtsnijwerk.

Djemaa el Fna

Dit is een plein waar ’s ochtends markt wordt gehouden en dat ’s avonds verandert in een openluchtrestaurant. Maar winkelen is lang niet alles dat hier gebeurt. Er zijn ook allerlei curiositeiten te zien. Acrobaten, verhalenvertellers en muzikanten, en zelfs slangenbezweerders settelen op het plein en vermaken en intrigeren de vele bezoekers. Om het plein heen zijn cafés en restaurants. Omdat je een toerist bent, wil iedereen iets aan je verkopen, dat hoort bij de ervaring. Ga hier niet heen als je geen geld wil uitgeven. Als je daarop voorbereid bent en je bent vriendelijk, is deze markt een geweldige ervaring met allerlei geuren en kleuren. 

Laat een antwoord achter