Blog

Een motorverzekering afsluiten

Door de start van het lenteseizoen zien we de laatste tijd weer vele motoren op de weg. Waar er tijdens het herfst- en winterseizoen voornamelijk wordt gereden in de auto, kiezen de motorrijders tijdens de zonnige dagen er toch eerder voor om de motor te pakken en sneller op locatie te zijn. Zo zijn er motorrijders die alleen gebruik maken van de motor om te touren, maar zijn er ook vele motorrijders te vinden die iedere dag gebruik maken van de motor. Afhankelijke van het type motorrijder dat je bent, is het van belang dat je een geschikte motorverzekering afsluit waarbij je goed gedekt bent voor eventuele schade!

Het afsluiten van een motorverzekering

Wanneer je motor rijdt, is het van belang dat je de motor, net als ieder ander voertuig, op een juiste manier verzekerd. Wanneer je veel op de motor rijdt heb je natuurlijk andere eisen dan wanneer je hier alleen tijdens het zomerseizoen gebruik van maakt, waardoor er nooit één beste verzekering is. Afhankelijk van jouw wensen en eisen kun je kijken naar de verschillende mogelijkheden, zie je wat de voordelen zijn en kun je gemakkelijk de motor verzekeren!

Kies je voor de auto, of rijdt je toch liever op de motor?

Wanneer je beschikt over zowel een auto als een motor, kun je altijd kiezen voor het voertuig dat het beste te gebruiken is. Op een regenachtige dag kies je liever voor de auto, terwijl een warme zomerdag juist uitkomst biedt voor de motor. Je kunt je eigen even uitleven op de motor en zorgt het ook voor ontspanning na bijvoorbeeld een lange werkdag, waarna je bij thuiskomst de dag rustig kunt afsluiten.

Echter beschik je met een auto en motor over nog meer voordelen, omdat je namelijk lagere premies betaalt en eventuele schadevrije jaren kunt meenemen!

Een auto en motor samen verzekeren

Wanneer je nu zowel in een auto als in een motor rijdt, zul je te allen tijde kunnen kiezen voor het vervoer dat de meeste voordelen biedt. Zo zit je in de auto droog en warm, terwijl je met de motor sneller op locatie bent en je geen last zult krijgen van de files op de snelwegen. 

Echter beschik je over nog meer voordelen wanneer je in zowel een auto als op een motor rijdt. Het is namelijk mogelijk om de auto en motor samen te verzekeren, waarbij je alle schadevrije jaren meeneemt en je kunt profiteren van een lagere premie. Op verschillende vergelijkingssites kun je gemakkelijk de verzekering wensen doornemen en filters instellen, waarna de best mogelijke verzekeringen tevoorschijn komen. Hier kun je gemakkelijk een een auto en motorverzekering afsluiten, waardoor je direct profiteert van de vele voordelen en je kosten zult besparen!

Laat een antwoord achter